Юні таеквондисти дізналися про гендерну рівність у спорті

18 грудня в м. Кропивницькому за ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області реалізовано напрямок «Гендерна рівність у спорті» Всеукраїнського спортивно-інтерактивного заходу НОК України #OlympicLab.
Проект реалізовано на базі фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». В межах заходу з вихованцями дитячо-юнацьких клубів «Надія» і «Мрія» обласного центру, а також ДЮСШ «Юність» селища Компаніївка зустрілися відомі майстри таеквон-до: майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка Європи та світу, стипендіат НОК України Владислава Періханян, майстер спорту України, чемпіонка Європи, переможниця кубків України та Європи Наталія Конюх, майстер спорту України Размік Періханян.
Уславлені атлети розповіли про рівні можливості юнаків та дівчат як у житті так і в спорті. Юні спортсмени дізналися, що в епоху зародження Олімпійських ігор у спортивних змаганнях могли брати участь лише чоловіки. Натомість після відродження олімпійських ігор жінки все впевненіше заявляють про свої спортивні можливості. Так, серед таеквондистів Кіровоградщини найтитулованішими є саме жінки.
На підтвердження сказаного юнаки та дівчата на рівних змагалися у рухливих естафетах і конкурсах. Переможці змагань відзначені подарунками із символікою заходу від обласного відділення НОК України.