Під час онлайн-вебінару обговорили стан та перспективи розвитку олімпійської освіти в Кіровоградській області

22 листопада відбувся онлайн-вебінар «Олімпійська освіта в Кіровоградській області: стан та перспективи», організований за співпраці відділення НОК України в Кіровоградській області, кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка та обласного відділення Олімпійської академії України.
Спікерами вебінару виступили професор кафедри Сергій Воропай та голова відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко До роботи вебінару долучилися вчителі загальноосвітніх закладів, що входять до загальноукраїнської мережі шкіл з олімпійською освітою, вчителі інших навчальних закладів та представники громадських органів, що впроваджують олімпійську освіту в Кіровоградській області: відділення НОК України та відділення Олімпійської академії України.
Під час роботи вебінару професор Воропай С.М. прочитав лекцію про стан та перспективи впровадження олімпійської освіти у нашому регіоні, яка викликала жваве обговорення. Бебко В.В. надав інформацію про діяльність обласного відділення на шляху реалізації цілей та завдань олімпійської освіти в області та презентував положення про проведення обласного конкурсу на кращу модель школи з організації впровадження олімпійської освіти в навчально-виховний процес. За результатами обговорення положення прийняли рішення про його впровадження через місцеві органи самоуправління у освітній процес навчальних закладів області та долучення до участі у конкурсі навчальних закладів з впровадженою олімпійською освітою та тих з них, котрі прагнуть долучитися до системи олімпійської освіти у наступному році.