Олімпійський день в Академічній гімназії

22 червня в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня проведено спортивно-пізнавальний захід для учнів комунального заклад «Академічна гімназія Кропивницької міської ради».
Перед початком спортивних активностей присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Другої світової війни в Україні та нинішніх захисників нашої держави, які віддали своє життя у війні з російськими окупантами за мирне життя українського народу.
Розпочався захід з цікавої розповіді про історію заснування та традиції відзначення Олімпійського дня в Україні та світі, яку для школярів підготували начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський і відповідальний секретар відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Вадим Бебко.


Далі з показовими виступами перед своїми однолітками виступили вихованці відділень гирьового спорту, таеквондо ІТФ, гандболу комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл № 1 та № 2 міської ради.
На завершення спортивного свята гімназисти мали можливість поспілкуватися з тренерами спортивних шкіл, дізналися як можна долучитися до тренувань з обраного виду спорту, спробували підійняти найлегшу гирю, виконали кидки по воротах гандбольним м’ячем, потримали в руках обладунки таеквондиста, зробили спільне фото зі спортсменами.

Також під час заходу гості відвідали кімнату спортивно-патріотичного виховання дітей та молоді. А обласне відділення НОК України передало для шкільного Олімпійського куточка, добірку літератури на олімпійську тематику, яка стане в нагоді педагогам при проведенні навчально-виховних заходів.