В межах проекту #OlympicLab юні тенісисти дізналися про гендерну рівність у спорті

За ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області реалізовано Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід НОК України #OlympicLab за напрямком «Гендерна рівність».
В межах заходу з вихованцями кропивницької міської КДЮСШ № 3 зустрілася кандидат в Майстри спорту України з тенісу настільного Юлія Сапожник, яка юним спортсменам про гендерну рівність у спорті. Юлія Володимирівна навела приклади видів спорту в яких пліч-о-пліч виступають чоловіки та жінки, це: фігурне катання, спортивні танці, парний теніс, пінг-понг, бадмінтон, парковий волейбол Змагання між змішаними парами можуть проводитися під час турнірів з керлінгу, гольфу, боулінгу, дартсу, кульової стрільби, біатлону. Змішані командні змагання, у яких одночасно присутні представники обох статей, можуть стати новим напрямом розвитку сучасного спорту. Останнім часом з’являються і розвиваються командні види спорту, де чоловіки і жінки змагаються на рівних у складі однієї команди, використовуючи сильні сторони обох статей для перемоги. Це: флаїнг диск (фрізбі), доджбол – гра у вибивання суперника м’ячем, корфбол – баскетбол для змішаних команд. Після цікавої розповіді хлопчики та дівчатка взяли участь у змаганнях із настільного тенісу в складі змішаних команд.


За підсумками заходу всі юні спортсмени отримали сертифікати учасника проекту #OlympicLab, літературу на олімпійську тематику та мінеральну воду від партнера НОК України торгової марки «Моршинська».