Для вихованців спортивного ліцею в межах проекту #OlympicLab проведено чат з чемпіонами

В Центральноукраїнському ліцеї-інтернаті спортивного профілю, розташованому в селі Пантаївка Олександрійського району Кіровоградської області проведено Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід серед дітей та молоді #OlympicLab за напрямком «Чат з чемпіонами та навички лідерства».
Захід організовано за ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області, в співпраці з кафедрою теорії та методики олімпійського і професійного спорту факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету та обласним відділенням Олімпійської академії України.
З вихованцями спортивного ліцею поспілкувався головний фахівець обласного відділення НОК Микола Аношкін, який розповів про сучасний стан олімпійського руху на Кіровоградщині і про бажання залучити ліцей-інтернат до активної участі у системі шкіл олімпійської освіти.
Професор кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Сергій Воропай розповів майбутнім абітурієнтам про досягнення спортсменів Кіровоградщини на олімпійській арені і закликав учнівську молодь наслідувати славну олімпійську спадщину нашого регіону, долучатися до її сьогодення і в майбутньому її примножувати в якості спортсмена чи тренера. Для отримання професійних компетенцій в тренерській діяльності запросив на навчання до педагогічного університету на спеціальність «Фізична культура і спорт».
Наступним спікером був член Національного олімпійського комітету України заслужений майстер спорту України з велоспорту на треку, триразовий чемпіон світу, срібний призер ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї Олександр Симоненко. Він ознайомив присутніх зі своєю кар’єрою велосипедиста, відповів на чисельні запитання юних спортсменів та дав їм практичні поради, як знайти себе у спорті, як тренуватися, щоб досягти високих результатів.


Після спілкування почесні гості провели для юних спортсменів вікторину на олімпійську тематику. Переможці вікторини нагороджені дипломами обласного осередку НОК. Найактивнішим юнакам і дівчатам вручені футболки з символікою #OlympicLab, а всі учасники отримали сертифікати.