У День захисника України
проведено «Ігри патріотів»

100_434114 жовтня з нагоди відзначення Дня захисника України та Дня Українського козацтва в Кіровоградському національному технічному університеті за сприяння відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області та відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради проведено спортивно-виховний захід «Ігри патріотів».
Під час урочистого відкриття заходу учасників та гостей спортивного свята привітали: проректор з наукової роботи КНТУ Олександр Левченко, відповідальний секретар відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, майстер спорту міжнародного класу з боксу, чемпіон Східної Європи з боксу серед професіоналів Вадим Волканов, голова обласного осередку Союзу гирьового спорту України Володимир Зайченко, голова профспілкового комітету КНТУ Валерій Пугач, керівник спортивного клубу КНТУ Олексій Остроухов.
Після урочистостей три команди юнаків-студентів даного навчального закладу змагалися у спортивних конкурсах, розрахованих на витривалість, силу, влучність та командну тактику, тобто всі ті якості, які потрібно розвивати справжнім чоловікам, майбутнім захисникам України. Хлопці спробували свої сили у піднятті колоди, перетягуванні канату, бігові з гирями на швидкість, метанні на дальність та влучність м’яча вагою 8 кг. Також окремий конкурс було проведено серед вболівальників.

У перерві між спортивними конкурсами свою вправність у жонглюванні гирями демонстрували вихованці відділення гирьового спорту міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 1 на чолі з чемпіоном України, Європи та світу Сергієм Шевченком, який виконував також функції головного судді змагань.

У запеклій боротьбі звання справжніх нащадків українських козаків виборола команда гуртожитку № 3.
Переможці й призери змагань нагороджені дипломами відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, а також медалями і спортивними призами від обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Крім того найактивніші учасники та глядачі отримали безстрокові абонементи на відвідування тренажерної зали спортивного клубу «Лідер» та квитки до кінотеатру «Портал».