Юні мешканці мікрорайону Масляниківка дізналися про гендерну рівність у спорті

На базі будинку культури «Масляниківський» обласного центру Кіровоградщини проведено Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід НОК України та Coca-Cola Foundation #OlympicLab за напрямком «Гендерна рівність».
Під час заходу із юними шанувальниками спорту зустрілася заступниця директора КДЮСШ № 1, тренер-викладач із тенісу настільного, а в минулому спортсменка-парашутистка Людмила Місько. Протягом спортивної кар’єри Людмила Олександрівна здійснила 102 стрибки з парашутом, була чемпіоном області та виконала І спортивного розряду. Відома спортсменка розповіла дітям чому в свій час вибрала секцію парашутного спорту, в якій займалися в основному чоловіки та труднощі, які виникали під час тренувань, адже вимоги до всіх парашутистів ставилися однакові, незалежно від віку та статі. В настільному тенісі також юнаки і дівчата змагаються на рівних, є навіть змішані парні змагання. Тож успіху може добитися кожен не залежно від статі.
На завершення Людмила Місько побажала успіхів спортсменам-початківцям і вручила дітям сертифікати учасника заходу OlympicLab, а також олімпійські футболки і сувеніри від НОК України.