Представники Кіровоградщини взяли участь
у фіналі проекту «Ти Лідер: Твори! Вивчай! Перемагай!»

PMrWK9Pqw5cЗ 11 по 18 вересня у санаторному комплексі «Пуща-Озерна», що під Києвом, проходив фінал проекту «Ти Лідер: Твори! Вивчай! Перемагай!».

Даний проект реалізовано в рамках Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», що проводиться за ініціативи Національного олімпійського комітету України. завдяки підтримці Програми розвитку ООН та Фундації «Кока-Кола» в рамках міжнародної програми New Word.
Протягом тижня 300 найактивніших дітей з 25 регіонів України не лише змагались у спортивних змаганнях, демонстрували свої творчі та інтелектуальні здібності, спілкувались з олімпійськими чемпіонами та призерами, а дізнавались багато корисної й цікавої інформації, яка направлена на виховання у дітей лідерських якостей та дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Всі сім днів юних спортсменів підтримували Олімпійські чемпіони та призери Ольга Харлан, Ірина Мерлені, Олексій Торохтій, Олена Костевич та інші.

Кіровоградщину у фіналі проекту представляли переможці обласного етапу змагань «Олімпійське лелеченя», команда комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 26 – дошкільний навчальний заклад – дитячий юнацький центр «Зорецвіт» з міста Кіровограда та стипендіат НОК України, Майстер спорту України з велоспорту Андрій Охватенко.
Наша команда в артболі стала п’ятою, під час презентації посіла 19 місце, в естафеті фінішувала на 22 місці.

В урочистій церемонії закриття змагань взяли участь призери Олімпійських ігор з вітрильного спорту Альона Пахольчик, зі стрибків у воду Ілля Кваша і новоспечений чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк, які й вручили медалі та призи від Національного олімпійського комітету України переможцям і призерам проекту.