Юним гирьовикам розповіли про олімпійські та загальнолюдські цінності

07 листопада на базі державного закладу професійно-технічної освіти «Центральноукраїнський професійний будівельний ліцей» відбувся Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід НОК України та Coca-Cola Foundation #OlympicLab.
Відділенням НОК України в Кіровоградській області спільно з регіональним осередком Союзу гирьового спорту України реалізовано напрямок «Олімпійські та загальнолюдські цінності». Учасниками заходу стали юні шанувальники спорту, а також їх батьки із м. Кропивницького та м. Жовті Води Дніпропетровської області.
Багаторазовий рекордсмен Книги рекордів України, чемпіон України, Європи і світу з гирьового спорту Сергій Шевченко та голова благодійного фонду «Мир і добробут» Юрій Демидов розповіли дітям і дорослим про поведінку в спорті та житті, олімпійські та людські цінності, принципи й ідеали, такі як дружба, повага, досконалість, яких потрібно намагатися дотримуватися в повсякденному житті.

По завершенні цікавої бесіди учасники проєкту OlympicLab змагалися в піднятті гир. В залежності від віку спортсмени підіймали гирі вагою 4, 8, 16 і 24 кг. Для наймолодших учасників, 8-річних Данила Харченка, Богдана Вдовіченка, Івана Федоренка та 11-річної Ангеліни Кочетової, як роблять свої перші кроки в спорті, це були одні з перших змагань у житті. А найбільше яскравих емоцій викликав виступ 17-річної Юлії Янковської, яка 178 раз підійняла 16-кілограмову гирю.

Гирьовики, які продемонстрували найкращий результат у своїх вікових групах були відзначені дипломами та медалями від організаторів, а всі учасники проєкту #OlympicLab отримали подарунки із символікою заходу від Національного олімпійського комітету України.