Завдяки проєкту НОК України #OlympicLab діти дізналися про гендерну рівність у спорті

У рамках реалізації проєкту НОК України та Coca Cola Fundation «#OlympicLab» за напрямком «Гендерна рівність» на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Fan Club» проведено лекцію для вихованців відділення плавання (інваспорт) кропивницької комплексної ДЮСШ № 1.
Головний спеціаліст відділення НОК України в Кіровоградській області Микола Аношкін і тренер-викладач із плавання Юрій Жовтенко розповіли дітям про рівні можливості хлопчиків та дівчат як у житті так і в спорті.
Юні спортсмени дізналися, що в епоху зародження Олімпійських ігор у спортивних змаганнях могли брати участь лише чоловіки, а жінки не могли бути навіть у ролі глядачів на спортивній арені. Натомість після відродження олімпійських ігор жінки все впевненіше заявляють про свої можливості, освоюючи такі «чоловічі» види спорту як футбол, хокей, бокс та інші. Серед паралімпійців Кіровоградщини найтитулованішою є саме жінка – Заслужений майстер спорту України з плавання, вихованка відділення інваспорту КДЮСШ № 1, призерка двох Паралімпійських ігор, Ольга Свідерська. А найтитулованішим тренером є також представниця цієї спортивної школи Заслужений тренер України Олена Кузніцова.


На завершення зустрічі лектори відповіли на запитання майбутніх чемпіонів та вручили учасникам заходу футболки і сувеніри із символікою #OlympicLab.