Змагання з велоспорту пам’яті Заслуженого тренера України Сергія Симоненка традиційно проходять під патронатом НОК України

У м. Кропивницькому проведено командний чемпіонат України та всеукраїнські змагання з велоспорту пам’яті Заслуженого тренера України Сергія Івановича Симоненка.
У змаганнях, які відбувалися під патронатом НОК України, взяли участь 25 команд із 15 областей України, загалом майже 260 спортсменів.
Під час урочистого відкриття турніру учасники дружно привітали сина та вихованця тренера Сергія Симоненка, уславленого кропивницького спортсмена, члена НОК України Олександра Симоненка, який 20 років тому саме цього дня завоював срібну медаль з велоспорту на треку на XXVI літніх Олімпійських іграх у Сіднеї.
Власне велоперегони тривали протягом трьох днів. Юнаки та дівчата змагалися в олімпійських видах програми, парній і груповій гонках, а також в індивідуальній гонці на час. Окрилені прикладом спортивної звитяги відомого земляка кропивницькі велосипедисти завоювали загалом 11 нагород різного ґатунку.
Срібний призер олімпійських ігор Олександр Симоненко, начальник управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Ірина Глобенко, головний спеціаліст відділення НОК України в Кіровоградській області Микола Аношкін нагородили переможців і призерів змагань дипломами, медалями, кубками від організаторів.