Олімпійські уроки в олександрійському НВК № 19 незвичні та креативні

У навчально-виховному комплексі «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №19 ДНЗ «Лісова казка» міста Олександрії реалізовано Всеукраїнський спортивно-масовий захід НОК України – «Олімпійський урок #BeActive».
У навчально-виховному комплексі «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №19 ДНЗ «Лісова казка» міста Олександрії реалізовано Всеукраїнський спортивно-масовий захід НОК України – «Олімпійський урок #BeActive».
Так, у рамках Європейського тижня спорту педагогічним колективом загальноосвітнього навчального закладу за підтримки відділення НОК України в Кіровоградській області та обласного відділення Олімпійської академії України проведено низку незвичних і креативних Олімпійських уроків.
Старт Олімпійському тижню дали учні молодших класів. Діти виконали запальну руханку з м’ячами під гаслом #BeAktive, перевірили свої знання в Олімпійському бліц-турнірі «Цінності, виражені через ритуали», пригадали 100-річний ювілей Олімпіади 1920 року в Антверпені. Завершився перший день спортивного марафону волейбольним фестивалем. За допомогою паперових літачків 65 школярів передали олімпійську естафету іншим учням навчального закладу.
Зазвичай Олімпійський урок пов’язують лише з уроками фізичної культури. Вчителі закладу Ірина Хітріч, Віра Гавеля, Маргарита Онищенко спростували цей стереотип, провівши «Олімпійські стем уроки» під час яких поєднали практично всі предмети початкової школи. На незвичних уроках діти шукали відповідь на запитання – який орган найважливіший? Учні досліджували роботу серця, розглядали макет мозку людини в 3D зображенні, виконали руханку з нейропластичними вправами під музику, яку вивчають на уроках музичного мистецтва. Хлопчики та дівчатка навчалися як правильно слідкувати за своїм самопочуттям, рахували пульс, слухали ритм серця. Внаслідок проведеної роботи школярі переконалися, що всі органи людини однаково важливі, потрібно дбати про їх здоров’я, вести здоровий спосіб життя, займатися спортом.
Крім того на олімпійському уроці спробували поєднати знання з англійської мови та фізичної культури. Виявляється ці предмети тісно пов’язані: назви видів спорту, спортивна термінологія, спілкування спортсменів на олімпійських іграх. Урок проходив у нестандартній формі, а саме у вигляді командних змагань. Свято розпочали з руханки під музику країни туманного альбіону. Потім команди творчо та весело поміксували з осінніми продуктами і побудували «Піраміду здорового харчування». Гаряче поборолися за звання чемпіонів у новій грі «Страйк».


Також у рамках олімпійського тижня підведено підсумки конкурсу «Моя олімпійська футболка», який проводився дистанційно під час призупинення освітнього процесу. 35 переможців отримали цінні подарунки від НОК України: щоденники, олімпійські футболки, значки, сертифікати, видання «Олімпійські талісмани».
Крім цікавих і пізнавальних уроків школярі щодня брали участь у спортивних заходах – змаганнях, конкурсах, естафетах.
Організатори впевнені, що їм вдалося переконати дітей в тому, що заняття фізичною культурою і спортом роблять людину здоровою, сильною, успішною, вчать не зупинятися перед перешкодами і перемагати.