В Олександрії провели тренінг для спортивних волонтерів

Нещодавно в місті Олександрія проведено тренінг для волонтерів «Добровольча діяльність в олімпійському спорті».
Захід відбувся рамках проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab за ініціативи обласного відділення НОК України й адміністрації НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 19 – ДНЗ «Лісова казка». Учасниками тренінгу стали учні старших класів даного навчально-виховного комплексу. Юних волонтерів привітали: директор навчального закладу Неля Овчаренко та відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко. Почесні гості наголосили, що волонтери є обличчям Олімпійських ігор, вони формують імідж змагань. Перебування в епіцентрі дійства поряд зі спортсменами дозволяє їм розділяти моменти емоцій від тріумфів та поразок разом із атлетами. В останні роки добровольча діяльність стає невід’ємною частиною розвитку сфери фізичної культури і спорту України.
Під час тренінгу молодь ознайомилась із поняттям волонтерства, умовами та формами роботи волонтерів, напрямами спортивної волонтерської діяльності в України, прикладами роботи волонтерів на Олімпійських іграх. Після теоретичної частини юнаки та дівчата взяли участь у практичних заняттях «Олімпійські цінності», «Досконалість, дружба, повага!», «Розвиток олімпійського руху!», а також прокачали свої знання з англійської мови разом з волонтером Корпусу миру Джамал Марселін з Нью-Йорка.


По завершенні заходу учасники крім нових знань і навичок отримали сувеніри з олімпійською символікою та спортивну літературу від НОК України.