В Івано-Благодатненському НВК відбувся «Олімпійський чат»

В Івано-Благодатненському НВК відбулися заходи в рамках проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab.
В гості до школярів завітали представники відділення НОК України в Кіровоградській області разом з відомими спортсменами регіону. У напрямку «Олімпійський чат і лідерство» взяли участь понад 60 учнів навчально-виховного комплексу із чотирьох сіл: с. Івано-Благодатне, Шостаківка, Овсяниківка, Лісова поляна. На початку заходу відповідальний секретар обласного відділення НОК Вадим Бебко розповів присутнім про основну мету, цілі та завдання проекту OlympicLab, а інструктор-методист КДЮСШ № 2 м. Кропивницького Віталій Пархоменко провів для дітей відео урок з історії виникнення та проведення олімпійських ігор, ознайомив з основними олімпійськими символами і традиціями, розповів про олімпійських чемпіонів України.


У рамках «Олімпійського чату» своїми секретами успішних виступів у великому спорті з учнями ділилися: Майстри спорту України з важкої атлетики, чемпіони України Катерина Бугай і Вікторія Агаметова та Майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон України Віталій Пархоменко. Після спілкування з дітьми спортсмени обласної СДЮСШОР «Надія» Кандидати в майстри спорту України з важкої атлетики Вікторія Петрова і Микола Пятишев та І-розрядник, учень Івано-Благодатненського НВК Денис Пономаренко під керівництвом тренера, Майстра спорту України міжнародного класу Катерини Резінової продемонстрували як можна навчитися підіймати штангу набагато важчу за власну вагу атлета. Потім головний спеціаліст обласного відділення НОК України Микола Аношкін провів для школярів «Олімпійську вікторину». Діти сформували три команди та по черзі відповідали на запитання, змагаючись за звання кращого знавця олімпійського спорту.
Всі юні учасники проекту #OlympicLab отримали сертифікати та сувеніри із символікою заходу, а шкільна бібліотека поповнилася сучасною літературою на олімпійську тематику.