У рамках «Олімпійського тижня» для школярів проводяться цікаві та змістовні заходи

«Олімпійський тиждень» уже став доброю традицією для учнів, батьків та педагогів більшості закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького.
Цього року в рамках «Олімпійського тижня» для школярів проведено низку яскравих, змістовних і насичених заходів. На деякі з них завітали представники відділення НОК України в Кіровоградській області.
Так під час «Олімпійського уроку» в гімназії імені Олени Журливої школярі переглянули відеоролик із яскравими моментами олімпійських ігор, прослухали розповідь фахівця обласного осередку НОК Миколи Аношкіна про історію виникнення та проведення олімпійських змагань, взяли участь у грі «Брейн-ринг» на спортивну тематику. Учні, які є спортивною гордістю школи, розповіли присутнім про обраний ними вид спорту, свої досягнення і перемоги, продемонстрували здобуті нагороди та показові виступи.


Не менш цікавий та захопливий захід підготували педагоги гімназії імені Тараса Шевченка. Під час загальношкільного зібрання учнів і вчителів привітав відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко. Під час спортивного фестивалю учні гімназії продемонстрували своїм товаришам показові виступи з дзюдо та самбо, художньої гімнастики, аеробіки, взяли участь у змаганнях із футбольного фрістайлу та армспорту, а вчителі визначали найвлучніших у стрільбі з пневматичного пістолета.
В загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 «Олімпійський урок» провели для учнів початкових класів. У гості до молодших школярів завітав Майстер спорту міжнародного класу з велоспорту Юрій Симоненко. Від відомого велосипедиста діти дізналися багато цікавого про світ спорту та взяли участь в олімпійській вікторині.

В загальноосвітній школі І-ІІ ступенів – ліцей № 19 позашкільний центр «Олімпійський тиждень» святкували всією дружньою шкільною родиною. Спортивне свято традиційно розпочалося із загальношкільної урочистої лінійки, продовжилося спортивним флешмобом, під час якого школярі презентували свої фізичні здібності. Завершився насичений спортивний день оздоровчими забігами в міському дендропарку.
Також традиційно для загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів № 20 – дитячий юнацький цент «Сузір’я» «Олімпійський урок» проходив на території міської водно-гребної бази. Школярі змагалися у спортивних конкурсах і естафетах, а також перевірили свої знання, відповідаючи на запитання вікторини «Знавець олімпійського спорту».
Кожен учасник вищезазначених заходів, а це майже 2 тисячі школярів, відчув себе справжнім спортсменом, олімпійцем, отримав заряд позитивних емоцій, бадьорості та оптимізму задля підкорення нових спортивних і життєвих висот. На згадку школярі отримали сертифікати учасника «Олімпійського уроку» та сувеніри від НОК України – футболки, зошити, ручки, блокноти лінійки з логотипом заходу, а для використання в роботі навчальних закладів надано олімпійську літературу.