Олімпійський день в обласному центрі зібрав майже тисячу шанувальників здорового способу життя

07 червня в м. Кропивницькому відбувся спортивно-видовищний захід Олімпійський день.
Цього року Олімпійський день присвячується 125-ій річниці заснування Міжнародного Олімпійського Комітету і має на меті популяризацію фізичної культури, спорту, олімпійського руху та пропаганду здорового способу життя. Організаторами заходу виступили: управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, відділення НОК України в Кіровоградській області, управління молоді та спорту міської ради, обласний і міський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
Із самого ранку 960 жителів міста – вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учні закладів загальної середньої освіти, представники спортивних клубів, федерацій, шанувальники активного відпочинку зібралися на стадіоні «Зірка», щоб разом виконати масову руханку.


Гарно розім’явшись діти та дорослі взяли участь в оздоровчому легкоатлетичному пробігові вулицями міста, який фінішував на площі Героїв Майдану. На центральній площі обласного центру пролунав Гімн НОК України та було урочисто внесено Олімпійський прапор. Учасників Олімпійського дня привітали: перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, срібний призер ХХVІІ Олімпійських ігор в Сіднеї з велоспорту на треку, перший заступник обласного відділення НОК України, член НОК України Олександр Симоненко, учасник ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в місті Буэнос-Айрес, чемпіон Європи та світу зі скелелазіння Ярослав Ткач.
У вітанні та нагородженні учасників спортивного свята також взяли участь: заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Уляна Соколенко, начальник управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького Сергій Колодяжний, учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор в м. Ріо-де-Жанейро, легкоатлет Дмитро Яковенко, бронзовий призер ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в місті Буэнос-Айрес зі стрибків у висоту Олег Дорощук, учасниця чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики Катерина Шумейко, тренери спортсменів-олімпійців Геннадій Здитовецький і Микола Побережець.
Почесні гості вручили всім учасникам Олімпійського дня сертифікати за підписом президента НОК України Сергія Бубки та президента МОК Томаса Баха. Спеціальними призами від обласного відділення Національного олімпійського комітету України та обласного центру «Спорт для всіх» були відзначені наймолодші учасники заходу – Марія Беркут 2015 р. н. і Аміна Саласенко 2018 р. н., а також спортивні родини: Беркут (батько Олександр, мама Олена, донька Марія), Шерман (мама Ірина, син Борис, донька Софія), Демидових (батько Андрій, мама Людмила, син Максим), Сапожник (мама Юлія, доньки Анна та Яна), Саласенко (батько Вадим, мама Анастасія, донька Аміна).