Представники обласного відділення НОК взяли активну участь у роботі науково-практичного семінару

21-22 березня на базі кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка проведено ІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар «Новації, практики та перспективи розвитку фізичної культури і спорту».
Основні завдання, які ставили організатори заходу в Кропивницькому, це: актуалізація стратегічних напрямів розвитку олімпійських і неолімпійських видів спорту, ознайомлення творчо працюючих тренерів, вчителів, працівників та науковців з інноваційними технологіями в галузі оздоровчої та рекреативної фізичної культури, напрацювання перспективних шляхів розвитку галузі фізкультури та спорту.
В проведенні семінару активну участь взяли члени активу відділення НОК України в Кіровоградській області. Зокрема, член Національного олімпійського комітету України, член виконкому обласного відділення НОК Володимир Ковальов ознайомив присутніх із основними стратегіями та новаціями в діяльності НОК України. Член активу обласного осередку НОК, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай розповів про досягнення спортсменів-олімпійців Кіровоградщини. Представник обласного відділення НОК, Заслужений тренер України В’ячеслав Жуков розкрив основи інноваційного підходу до підготовки спортсменів високої кваліфікації у важкій атлетиці в період з кінця ХХ – початку ХХІ століття в Кіровоградській області. Директор однієї з кращих в регіоні дитячо-юнацьких спортивних шкіл Юрій Жовтенко розповів про успіхи в роботі КДЮСШ № 1 та плідну співпрацю закладу з обласним відділенням НОК щодо розвитку олімпійського руху, популяризації олімпійських цінностей.

Крім пізнавальних виступів та лекцій для учасників семінару проводилися цікаві майстер класи та практичні навчання. Також у рамках заходу було організовано виставку сучасної літератури на олімпійську тематику, на якій були представлені нові видання НОК України. По завершенні семінару представники обласного відділення НОК передали всю олімпійську літературу для комплектування нещодавно створеного на факультеті фізичного виховання кабінету олімпійського та професійного спорту.