«Олімпійська висота» для олександрійських школярів

В місті Олександрія за сприяння відділення НОК України в Кіровоградській області проведено навчально-пізнавальну гру «Олімпійська висота» з учнями 5-9 класів навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 19 – дошкільний навчальний заклад «Лісова казка».
Головна мета заходу – сприяння всебічному розвитку особистості, формування у школярів ціннісних орієнтирів, що базуються на гуманістичних ідеалах олімпізму, культури здорового способу життя, позитивних моральних і духовних якостей.
Під час спортивного дійства, що проходило під гаслом «ЖИТТЯ – ЦЕ РУХ ПЛЮС РАДІСТЬ!», школярі проявили креативність, кмітливість, жагу до перемоги. У процесі спортивної гри діти взяли участь у створенні колективного спортивного малюнку, конкурсах «Спортивний коментатор» і «Математична композиція», стали учасниками трьох естафет і перевірили свої знання у вікторині «Знавець олімпійського спорту».
Учасники спортивного свята отримали незабутні враження та усвідомили, що спорт приносить радість не тільки тим, хто займається, але і їхнім друзям, усім, хто спостерігає й уболіває за спортсмена або за команду. Спорт дарує радість спілкування, радість пізнання, добрих друзів.


При підготовці плану проведення спортивного свята організатори використали матеріали методичного посібника Національного олімпійського комітету України «Олімпійська висота теорія і практика». Учасники навчально-пізнавальної гри отримали сертифікати та літературу на олімпійську тематику від обласного відділення НОК України.