«Олімпійські канікули» в Кропивницькому

У місті Кропивницькому тривають осінні шкільні канікули. Користуючись тим, що у школярів з’явилося більше вільного часу, обласне відділення Національного олімпійського комітету України спільно з викладачами зразкового колективу-студії хореографічного мистецтва «Аеліта» організували для вихованців дитячо-юнацького клубу «Гірник» та юних мешканців одного з мікрорайонів обласного центру гру-квест «Олімпійські канікули».
«Метою проведення квесту стала ідея організації змістовного дозвілля школярів під час канікул, популяризація здорового способу життя, розширення знань про олімпійські види спорту, залучення дітей до спортивних секцій міста. Адже, канікули – це прекрасний період для змістовних розвах. Кожен день школяра необхідно наповнити новими знаннями та бажанням спортивно розвиватися», – зазначили організатори.
До активного відпочинку залучили дітей віком від 9 до 14 років, а проводити захід допомагали їх старші товариші-волонтери – юнаки та дівчата 16-18 років.
Змагання проходили в декілька етапів: презентації команд, естафети, змагання з настільного тенісу та баскетболу, «Олімпійська вікторина», створення плакату «Спорт – це здоров’я!», конкурс з ритміки, показова постановка на кілька хвилин від кожної команди, з використанням рухів аеробіки, підтягування, віджимання, набивання м’яча, стрибки на скакалці, обертання обруча, розгадування спортивних кросвордів. Під час підведення підсумків, вихованці дитячо-юнацького клубу продемонстрували показові виступи з гімнастики.
Учасники спортивної гри отримали прекрасні подарунки: футболки, щоденники, зошити, лінійки, значки від обласного відділення Національного олімпійського комітету України, а для ДЮКу «Гірник» вручили новий футбольний м’яч. Діти в захваті розповідали одноліткам та батькам про спортивне свято і чекають на нові цікаві програми. До організаторів заходу надійшло багато схвальних відгуків про програму і подяки від батьків дітей.