Юні школярі шукали “Олімпійський скарб”

10 жовтня під патронатом відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області проведено спортивний квест «Олімпійські перегони» з учнями початкових класів навчально-виховного об’єднання – «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад школа І ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» міста Кропивницького.
Розпочався захід із розповіді головного спеціаліста обласного осередку НОК Миколи Аношкіна про розвиток та становлення Олімпійського руху в Україні. Дітлахи дізналися багато нових цікавих фактів з історії виникнення і проведення Олімпійських ігор. Ця інформація стала їм у нагоді під час виконання завдань квесту.


Спочатку учасники «Олімпійських перегонів» презентували емблему, назву та девіз кожної команди. Потім юні школярі взяли участь в естафеті «Веселі перегони». Учасники, які вдало пройшли естафету, отримали карту «Олімпійських скарбів» із завданнями квесту. Щоб дістатися до «Олімпійського скарбу» дітям потрібно було провести Олімпійську зарядку, відповісти на запитання Олімпійської вікторини, позмагатися в спортивному п’ятиборстві, яке включало стрибки на скакалці, обертання обруча, віджимання, присідання, набивання м’яча. На завершення учасники квесту спільно підготували стінгазету «Олімпійський спорт» і склали кросворд на спортивну тематику.
І ось нарешті «Олімпійський скарб» знайдено. В нагороду за виявлені наполегливість, спритність, кмітливість діти отримали від обласного відділення НОК України олімпійські щоденники, футболки зошити, волейбольні м’ячі, скакалки, гімнастичні обручі, літературу на олімпійську тематику, а також солодощі. Але головне – це безліч яскравих емоцій та позитиву, які забезпечать гарний настрій малечі на весь навчальний рік.