Факультету фізичного виховання КДПУ виповнилося 60 років

kdr_3003На початку жовтня виповнилося 60 років з моменту заснування факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Факультет було засновано в 1956 році на базі педагогічного училища м. Кіровограда. За роки свого існування на факультеті підготовлено тисячі кваліфікованих фахівців, які працювали та продовжують працювати в усіх куточках України та за її межами. Серед випускників факультету фізичного виховання є понад 50 заслужених тренерів і заслужених працівників фізичної культури і спорту, сотні майстрів спорту, тисячі кандидатів у майстри спорту, переможців чемпіонатів Радянського Союзу, України, Європи та світу. Переважна більшість вчителів фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів та тренерів-викладачів спортивних шкіл Кіровоградської області є випускниками даного факультету.
З нагоди ювілейної дати в навчальному закладі відбулися урочистості на які зібралися випускники різних років, педагогічні працівники, викладачі, ветерани спорту та праці, нинішні студенти.
Всіх присутніх зі святом привітали: проректор Кіровоградського державного педагогічного університету з наукової роботи Сергій Михида, декан факультету фізичного виховання Анатолій Турчак, заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Сергій Колодяжний, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, один з перших викладачів факультету Сергій Ілючек, голова організації ветеранів фізичної культури, спорту та війни Олександр Березан, випускники різних років.

Для учасників святкового дійства показові виступи демонстрували студенти факультету фізичного виховання, майстри спорту з художньої та спортивної гімнастики, а також вихованці обласної федерації рукопашного бою.

З нагоди урочистостей голова обласного відділення НОК України Олександр Кузьмін та головний спеціаліст відділення Микола Аношкін нагородили Почесними грамотами Національного олімпійського комітету України: ректора Кіровоградського державного педагогічного університету Олега Семенюка, завідуючого кафедрою теорії та методики олімпійського і професійного спорту, факультету фізичного виховання Сергія Бондаренка, Заслуженого тренера України, доцента кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту факультету фізичного виховання Анатолія Ковальова, вчителя фізичної культури ЗНЗ № 26 Володимира Ульдякова, вчителя-методиста ЗНЗ № 16 Володимира Жадова.
Також у рамках акції Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга» представники обласного відділення НОК передали для новоствореного першого в області кабінету олімпійського і професійного спорту книги з історії Олімпійських ігор та Олімпійського спорту, часописи про кращих українських спортсменів і тренерів та іншу літературу на олімпійську тематику.