Олімпійський урок у Центральноукраїнському ВПУ імені Миколи Федоровського

Активним учасником щорічної акції Національного олімпійського комітету України «Всеукраїнський олімпійський урок» традиційно є Центральноукраїнське вище професійне училище імені Миколи Федоровського.
Завдяки ініціативності керівника кафедри фізичного виховання Тетяни Сімінченко щороку восени до навчального закладу запрошуються провідні спортсмени та тренери Кіровоградщини.
Не став винятком і 2024 рік. Під час олімпійського уроку з учнями училища зустрілися: учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Дмитро Яковенко та його наставник, заслужений тренер України Геннадій Здітовецький, майстер спорту України з боксу, учасниця чемпіонату світу, віце-чемпіонка Європи, багато разова чемпіонка України Юлія Філіппова, головний тренер збірної Кіровоградської області з боксу Віктор Саласенко та представники обласного Відділення НОК України.
Відомі спортсмени розповіли юнакам і дівчатам про тернистий шлях, який проходить кожен уславлений атлет від падінь і поразок до успіху та визнання. Геннадій Здітовецький розповів про історію проведення Олімпійських ігор та поділився враженнями від перебування на ХХХІІІ Іграх Олімпіади в Парижі. А відповідальний секретар відділення НОК України в Кіровоградській області Микола Аношкін провів для молоді брейн-ринг на олімпійську тематику.
На завершення заходу Дмитро Яковенко та Юлія Філіппова вручили хлопцям і дівчатам сувеніри з олімпійською символікою та сертифікати учасника Всеукраїнського олімпійського уроку. На знак вдячності за цікаві змістовні розповіді Відділення НОК подарувало почесним гостям брендові футболки та рюкзаки, а кафедра фізичного виховання навчального закладу почастувала солодощами. Завершився олімпійський урок спільним фото з відомими спортсменами.