Школярі Кіровоградщини взяли участь у Всеукраїнському заході НОК «Швидше, вище, сильніше – разом»

З 3 по 5 червня у Міжнародному дитячому центрі «Артек» (м. Київ, Пуща Водиця) проводився Всеукраїнський пізнавально-спортивно-культурний захід серед дітей та підлітків «Швидше, вище, сильніше – разом».
У новому проєкті Національного олімпійського комітету України, започаткованому цього року, взяли участь 25 команд з усіх регіонів України. Кіровоградськ область була представлена командою школярів (4 хлопчики та 4 дівчинки) Ліцею «Нова Українська школа» з м. Кропивницького під керівництвом вчителів Олега Білобабченка та Максима Євтягіна.
До програми заходу входили різноманітні активності, серед яких: представлення команд, конкурс малюнків, баскетбол 3х3, QR-квест «Цікавий Артек», спортивна вікторина «Париж – 2024», спортивна естафета «Артеківські перегони», квест «Козацька січ».


На відкриття заходу і конкурс представлення команд завітали відомі українські спортсмени, серед яких Президент НОК України, олімпійський чемпіон з фехтування Вадим Гутцайт, олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна, срібна призерка Олімпійських ігор з біатлону Олена Петрова, бронзова призерка Олімпійських ігор з гандболу Олена Яценко та чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая. Їх присутність надихнула юних учасників та додала події особливої значущості. Окрім змагань, для дітей організували концерт відомих українських виконавців.
За підсумками всіх інтелектуальних і спортивних змагань представники Кіровоградщини фінішували в середині турнірної таблиці. А головне – діти здобули безцінний досвід, масу позитивних емоцій та незабутніх вражень від спілкування зі спортсменами – олімпійцями, артистами та однолітками.