Олег Дорощук – олімпійська надія Кіровоградщини

Кілька місяців залишається до Олімпійських Ігор у Парижі і ми щиро вболіваємо, що представник Кіровоградщини Олег Дорощук стане учасником цих світових змагань.
Представники Федерації легкої атлетики Кіровоградської області поспілкувалися з його тренером Геннадієм Здітовецьким щодо змагань та настрою їхнього спортивного тандему!
– Нещодавно ваш підопічний Олег Дорощук став четвертим на чемпіонаті світу в приміщенні в Глазго? Як ви як тренер відреагували на його виступ і досягнення?
– Відреагував, можна сказати, позитивно…4 місце на Чемпіонаті Світу для Олега- хороше досягнення! Але разом з цим , дивлячись трансляцію, мені було прикро…оскільки я відчув, що Олег був дуже близьким до медалі. Впевнений, що він не виклався на 100 відсотків.
– Як сам Олег себе почуває? І які враження в нього від цих змагань залишилися?
– Олег був засмученим більше, ніж тренер. А почувається вже зараз він добре, можна сказати- відійшов від негативних думок!
– Чи бойовий дух у вас , як у тренера, та у Олега Дорощука, як у спортсмена?
– У нашій справі без бойового духу- ніяк! При дуже високій конкуренції на світовій арені переможцем стає тільки людина, яка максимально вмотивована і більш психологічно стійка!
– Де нині Олег Дорощук і чи посилені зараз його тренування та робота над недоліками?
– Нещодавно Олег вернувся в Україну після тренувального збору, який проходив в Монте-Горду у Португалії. І основна мета цього збору – це відновлення психологічного стану після зимового змагального сезону, відновлення фізичних якостей. Над технікою ще не працювали. Тільки зараз почнеться технічна робота.
– Які, власне, недоліки ви бачите у виступах цього спортсмена?
– Недоліки є, як майже у кожного спортсмена. Як кажуть: «Немає меж у досконалості». Нам необхідно підвищити швидкість махових рухів, покращити нервово-м’язовий зв’язок, підправити діякі рухи. І дуже добре, що є над чим працювати. До досконалості не дуже близький шлях, але це сприяє позитивному налаштуванню для Олега.
– Залишається не так багато часу до Олімпіади в Парижі. Які змагання стануть вирішальними у рамках того, чи потрапить Олег Дорощук на Олімпіаду? Який норматив необхідно виконати?
– Ми сподіваємось, що Олег відбереться на Олімпіаду. Норматив для того, щоб на неї потрапити, високий – 233 см. Чи може Олег показати такий результат? Моя відповідь – МОЖЕ! Якщо в одних змаганнях все складеться: хороший сектор з добрим покриттям, бойовий настрій, велике бажання, максимальна концентрація під час стрибків…Але є ще інший варіант потрапляння на Ігри – це високе місце в світовому рейтингу. Це більш легкий шлях. Основні змагання літнього сезону перед Олімпіадою це – Командний чемпіонат України, Чемпіонат Європи в Римі і основний чемпіонат України, після якого буде вже остаточно оголошений склад збірної команди України на Олімпійські Ігри.
– Які слова ви говорите найчастіше Олегу під час тренувань та звичайного спілкування?
– Слова звичайні…Після змагань- про помилки, і не тільки в техніці…Іноді кажу, що в нього великий потенціал, але без великої праці, без максимальної самовіддачі, без посилення внутрішньої мотивації цей потенціал може залишитись нереалізованим! Здається, що зараз Олег це дуже добре зрозумів…і я відчуваю, що він зараз вмотивований, як ніколи…