Над Кропивницьким замайорів Олімпійський прапор

З 21 червня по 2 липня 2023 року в Польщі проводяться ІІІ Європейські ігри.
Україну на змаганнях представляє рекордна кількість спортсменів – 263 атлети, які змагатимуться у 27-и із 30-и можливих дисциплін. Це на 64 атлети більше, ніж на попередніх II Європейських іграх 2019 року. Змагання у 19 олімпійських дисциплінах будуть частиною кваліфікаційного відбору на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.
До складу української збірної увійшли такі відомі спортсмени, як Ольга Харлан (фехтування), Ярослава Магучіх (легка атлетика), Олександр Хижняк (бокс), Дар’я Білодід (дзюдо), Олена Костевич (стрільба кульова), Людмила Лузан (веслування).
Приємно, що серед учасників Європейських ігор в Польщі є двоє представників Кіровоградщини, це вихованці СДЮСШОР-2, легкоатлети Олег Дорощук (стрибки у висоту) та Ілля Попов (естафетний біг 4 х 100 метрів).
З нагоди відкриття престижних спортивних змагань в м. Кропивницькому на стадіоні факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відбулося «Свято олімпійського прапора». В церемонії урочистого підняття олімпійського прапора взяли участь: начальник управління молоді та спорту обласної військової адміністрації Андрій Щетина, начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Вадим Бебко, ректор ЦДУ імені Володимира Винниченка Євген Соболь, голова комісії «Осередки НОК України» Володимир Ковальов, декан факультету фізичного виховання Анатолій Турчак, тренери спортсменів-олімпійців, директори та тренери-викладачі спортивних шкіл міста.Присутні на заході висловили слова підтримки українським атлетам, побажали їм вдалих виступів на Європейських іграх, а також подякували захисникам України за можливість займатися улюбленою справою – готувати спортсменів до виступів на європейських і світових спортивних аренах. Адже своїми перемогами українські атлети також відстоюють право України бути вільною, незалежною державою у рівноправній демократичній світовій спільноті.


Олімпійський прапор підняли заслужений майстер спорту України з велоспорту на треку, срібний призер ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, почесний громадянин міста Олександр Симоненко та майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко.
А студентка факультету фізичного виховання, майстер спорту України з художньої гімнастики, чемпіонка 18-ої літньої Універсіади України 2023 року Анастасія Карлова підготувала для гостей свята подарунок – яскраву спортивну композицію.