В Олександрії реалізовано унікальний проєкт «Японський міні волейбол – 2021»

За ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області реалізовано унікальний перший в Україні спортивний інтегрований проєкт «Японський міні волейбол – 2021», присвячений ХХХІІ Літнім Олімпійським іграм у м.Токіо.
У рамках проєкту школярі НВК ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 19 – ДНЗ «Лісова казка» міста Олександрії протягом місяця знайомилися із історією, життям, традиціями та спортивними вподобаннями мешканців Японії – країни у якій цього року проводитимуться олімпійські ігри.
Перший тиждень. Здобувачі освіти першого класу ознайомились з історією Японії та офіційними правилами японського міні волейболу. Школярі других класів розповіли, що велику популярність у країні мають види єдиноборства кендо (фехтування на мечах), дзюдо, карате-до, айкідо, а також національний види боротьби – сумо. Діти продемонстрували традиції привітання під час змагань карате. Школярі четвертих класів провели дослідження і з’ясували, що японський мініволейбол зародився у 1972 році на острові Хоккайдо в місті Тайки. Девіз міні волейболу: «Зустрічай людей, заводь друзів, ділись з друзями».


Другий тиждень. Діти 2-4 класів на тематичних уроках дізналися багато цікавого про цю країну та її населення. Наприклад, одяг кімоно може бути спортивним та використовуватись у повсякденному житті. Здивувало дітей те, що спортсмени не слідкують за своєю вагою, а навпаки набирають вагу в сумо, а гра в японський мініволейбол – обов’язкова частина уроку фізичної культури.
Третій тиждень. Школярі на уроках математики та трудового навчання розрахували та виготовили, використавши різноманітний матеріал, яскраві, неповторно індивідуальні віяла. Переглянули спортивні змагання «Японське бойове віяло». На уроках фізичної культури діти виконували фізичні вправи з віялом. З великою цікавістю діти приміряли традиційне японське взуття – гета.
Четвертий тиждень. Здобувачі освіти ознайомились з уроками фізичної культури та традиційними спортивними змаганнями, святами Японії. Спробували виконати Японську гімнастику «Макко-хо» та зрозуміли, що вправи спрямовані на випрямлення хребта, покращують рухливість суглобів і зміцнюють імунітет.

Школярі отримали величезне задоволення від участі в проєкті «Японський міні волейбол-2021». Велику допомогу у проведені заходу надали батьки та класні керівники. Переможці конкурсів, спортивних змагань отримали пам’ятні подарунки від Національного олімпійського комітету України.