#OLympicLab – «Welbeing – Обирай спорт!»

4 квітня в рамках святкування Всесвітнього дня спорту на велобазі міської КДЮСШ № 1 м. Кропивницького проведено модуль #OLympicLab – «Welbeing – Обирай спорт!».
Захід організовано відділенням Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, за підтримки управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації і управління молоді та спорту Міської ради м. Кропивницького. Взяти участь у відкритому занятті з велоспорту мали змогу юні шанувальники спорту, діти-переселенці, прихильники здорового способу життя. Майстер-клас для дітей провів заслужений майстер спорту України з велоспорту на треку, триразовий чемпіон світу, срібний призер ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, член НОК України Олександр Симоненко.
Перед тренуванням відомий атлет провів екскурсію велобазою на якій він ще малим хлопчиком робив перші кроки у велоспорті, розповів дітям про свою спортивну кар’єру, продемонстрував екіпіровку професійного велогонщика в якій він здобув олімпійське срібло та свої найбільш пам’ятні нагороди.

Під час тренування юні спортсмени під керівництвом Олександра Симоненка виконували вправи спрямовані на розвиток загальної фізичної підготовки, координацію рухів, техніку керування велосипедом, витривалість.

По завершенні тренування учасники заходу перевірили свої знання, відповідаючи на запитання олімпійської вікторини. Спортсмени-початківці змогли задати запитання та сфотографуватися на згадку з уславленим велосипедистом, а також отримали сувеніри від обласного відділення НОК України.