В рамках Олімпійського тижня у Кропивницькому організовано спортивний Вікенд

14 вересня в рамках Олімпійського тижня «Україна єднає серця» та з нагоди Дня фізичної культури і спорту України проведено загальноміський спортивно-розважальний захід «Спортивний Вікенд у Кропивницькому».
На захід, що проходив у міському Дендропарку зібралися шанувальники здорового способу життя – від малечі до ветеранів спорту. Зібралися, щоб поділитися спогадами участі у спортивних баталіях, продемонструвати власну майстерність, поспілкуватися із друзями, отримати заслужені нагороди. Учасників спортивного свята привітали: начальник управління молоді та спорту Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Щетина, начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, голова Відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Дмитро Янчук. Почесні гості вручили відзнаки провідним спортсменам, тренерам і спортивним функціонерам Кіровоградщини.


Захід тривав більше чотирьох годин. Протягом цього часу кожен з відвідувачів Дендропарку мав можливість знайти для себе цікаву спортивну активність: видовищні заїзди велорайдерів BMX-JAM, відбіркові змагання кращих брейкдансерів області, показові виступи із силового жонглювання гирями, силові змагання для спортивних родин, локації для шанувальників хокею на столі, шахів, дартсу.
Також під час спортивного свята вдалося встановити і рекорд! Кропивничанин, чемпіон світу з гирьового спорту Сергій Шевченко впродовж 30 хвилин безперервно підняв дві 12-кілограмові гирі 617 раз.

Найактивнішим учасникам Спортивного Вікенду вручили сувеніри з олімпійською символікою та сертифікати учасників Всеукраїнського Олімпійського уроку. А переможці родинного конкурсу з жиму гир «Здорова родина – сильна Україна» отримали подарунки від обласного Відділення НОК, які разом з головою обласного олімпійського осередку вручив почесний суддя змагань, Заслужений майстер спорту України з гирьового спорту, чемпіон України, Європи та світу Геннадій Тимофєєв.