Голова Кіровоградської облдержадміністрації зустрівся з активом обласного відділення НОК України та обласної Федерації велоспорту

01 лютого відбулася робоча зустріч голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка з представниками активу відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області та обласного відділення Федерації велосипедного спорту України, за участі заступника начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Ул’яни Соколенко.
На початку зустрічі Сергій Кузьменко окреслив основні завдання у галузі спорту, які мають бути виконані першочергово у 2018 році. Найважливіші з них – проведення в обласному центрі Чемпіонату Європи з бейсболу, до якого вже розпочато підготовку, та завершення реконструкції обласної дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 2. Голова облдержадміністрації принагідно подякував тренерам та спортсменам області за перемоги у 2017 році на змаганнях різного рівня та запевнив: “Обласна державна адміністрація і надалі підтримуватиме спортсменів та тренерів, які працюють і тренуються на Кіровоградщині”.
Відповідальний секретар відділення Національного олімпійського комітету України в області Вадим Бебко у свою чергу подякував обласній владі за підтримку, зауваживши, що минулого року на підтримку обласного відділення НОК було спрямовано майже 190 тисяч гривень з обласного бюджету, цього року також передбачено значну суму коштів. Серед знакових заходів 2017 року Вадим Бебко назвав проведення Олімпійського дня. За підсумками цього масштабного заходу було відзнято відеоролик, який презентує спортивну Кіровоградщину. І саме його Національним олімпійським комітетом України було визнаного найкращим з-поміж 26, що презентували усі регіони держави. Учасники зустрічі переглянули зазначений відеоролик. Олександр Симоненко – член НОК України, член президії Федерації велосипедного спорту України, перший заступник голови обласного відділення НОК, срібний призер ХХVІІ літніх Олімпійських ігор у Сіднеї подякував Сергію Кузьменку за підтримку спортивної галузі, зокрема, за велосипеди і спортивну форму, що були придбані минулого року.


Представники спортивної громадськості також окреслили питання, які потребують сприяння обласної влади у вирішенні, а також вручили голові облдержадміністрації символічні подарунки від Національного олімпійського комітету України – спортивний рюкзак Національної олімпійської збірної України, книги, календарі та підсумковий каталог спортивних результатів Федерації велоспорту України.