Делегація Кіровоградської області взяла участь
у відзначенні Всесвітнього дня ходьби

IMG_52844 жовтня в Україні та ще в більш ніж 150 країнах світу відзначали Всесвітній день ходьби. З цієї нагоди в м. Києві на Хрещатику Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з Міністерством молоді та спорту України було організовано всеукраїнський масовий захід «Всесвітній день ходьби – 2015».

За ініціативи обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у даному заході взяла участь і делегація Кіровоградської області, до складу якої увійшли представники спортивних федерацій, обласного відділення Національного олімпійського комітету України, факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, спортсмени та ветерани спорту.
Зі слів директора обласного центру «Спорт для всіх» Марини Марініної метою поїздки, окрім безпосередньої участі у заході, було набуття безцінного досвіду проведення подібних заходів, який в подальшому стане в нагоді під час організації масових спортивних заходів на Кіровоградщині.
Програма святкування Всесвітнього дня ходьби цього року була досить різноманітною. Перед початком заходу учасників спортивного свята привітав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, а спортивні колективи продемонстрували показові виступи. Потім була проведена руханка, після якої всі бажаючі пройшли Хрещатиком дистанцію один кілометр.
На закінчення святкової програми було розіграно подарунки та організовано показовий виступ спортсменів на чолі з відомим українським богатирем Василем Вірастюком.