Під патронатом НОК України проведено відкритий Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби

IMG_364719-20 вересня в спортивній залі Кіровоградського національного технічного університету проходив Відкритий всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед юнаків та молоді, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Романенка Миколи Івановича.

Турнір організовано та проведено під патронатом Національного олімпійського комітету України, за сприяння відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, федерації греко-римської боротьби Кіровоградської області, обласного відділення НОК України, меценатів та за підтримки Народного депутата України Станіслава Березкіна. Під час урочистого відкриття турніру спортсменів привітали: президент обласної федерації греко-римської боротьби Валерій Малишок, майстер спорту СРСР з греко-римської боротьби Олександр Корнюша та голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, який нагородив Грамотою Національного олімпійського комітету України головного суддю змагань Миколу Горбаня.
У змаганнях взяли участь 110 найсильніших борців із 14 міст України та команда з м. Тираспіль (Молдова), зокрема більше двадцяти переможців і призерів чемпіонатів України, учасники чемпіонатів Європи та світу. В такій іменитій компанії гідно виглядали спортсмени Кіровоградщини. Серед молоді, продемонструвавши відмінну техніку і якісну боротьбу, впевнено та достроково перемогли своїх суперників і посіли перші місця: майстер спорту України Владлен Козлюк (Кіровоград-Одеса), вагова категорія 96 кг, майстер спорту України Володимир Яковлєв (Кіровоград-Дніпропетровськ), вагова категорія 75 кг та кандидат в майстри спорту Андрій Кулик (Кіровоград-Харків), категорія 55 кг. Бронзові нагороди вибороли Кіровоградці, кандидати в майстри спорту Тимур Атаджанов і Мехман Атаєв. Серед юнаків 2000-2002 р.н. перемогу святкували представники обласної комплексної ДЮСШ «Колос» Артем Рябов і Максим Мілюков. Бронзові нагороди в гострій боротьбі здобули вихованці Кіровоградської КДЮСШ № 2 Олег Кац та Олександр Ткаліч, а також Сергій Чижик і Сергій Варварський, які представляють Кіровоград-Дніпропетровськ. Готували чемпіонів і призерів кіровоградські тренери Микола Горбань та Микола Бондарь. Не залишились без нагород і вихованці тренера Олега Скринника з Новомиргородської ДЮСШ «Колос». Так, Віктор Сущенко переміг у ваговій категорії 32 кг, Михайло Беркі отримав срібну нагороду, а Володимир Цирульник став бронзовим призером. Вперше за останні 10 років участь у змаганнях взяли також борці Новоукраїнської ДЮСШ. Вихованці молодого тренера Олександра Торока завоювали дві бронзові нагороди: Станіслав Ігнатьєв серед юнаків та Арсен Аджиєнко серед юніорів.

Переможці та призери змагань нагороджені кубками від Національного олімпійського комітету України та медалями і дипломами від обласної федерації греко-римської боротьби. А всі учасники, тренери та судді отримали пам’ятні подарунки від спонсорів змагань.