Робоча зустріч з керівниками обласних федерацій з олімпійських видів спорту

DSCN3885 18 лютого 2015 року Кіровоградським обласним відділенням НОК України проведено робочу зустріч з керівниками обласних федерацій з олімпійських видів спорту.
У заході взяли участь: голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, секретар відділення Вадим Бебко, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай та керівники 15 регіональних спортивних федерацій.
Головна  мета зустрічі – налагодження дієвої співпраці щодо розвитку фізичної культури і спорту та популяризації олімпійського руху в Кіровоградській області.
З цією метою укладено угоди про співробітництво між обласним відділенням НОК України та регіональними спортивними федераціями, визначено конкретні напрямки співпраці на 2015 рік, розглянуто пропозицій федерацій щодо проведення спільних заходів.
Усі пропозиції, надані учасниками зустрічі, знайдуть своє відображення в Календарному плані спортивно-масових і фізкультурно-оздоровчих заходів відділення на 2015 рік.
З метою відзначення кращих спортсменів і тренерів, популяризації фізичної культури та спорту було ухвалене рішення про створення організаційного комітету щодо визначення за поданням регіональних федерацій кращих спортсменів і тренерів області за підсумками 2015 року           та організації їх нагородження, а також про створення на офіційному сайті обласного відділення НОК рубрики «Спортивна гордість Кіровоградщини».
DSCN3887В той же час керівники федерацій виловили своє занепокоєння рішенням Міністерства молоді та спорту України про відміну з 1 липня            2015 року консолідованого заліку організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості, який давав змогу надавати фінансову підтримку спортсмену одночасно кільком організаціям. Прийнято рішення від імені спортивної громадськості області звернутися до Національного олімпійського комітету України і Міністерства молоді та спорту України з клопотанням про призупинення вищезазначеного рішення до завершення олімпійського циклу.
На завершення зустрічі голова обласного відділення Олександр Кузьмін від Президента НОК України Сергія Бубки вручив президенту федерації легкої атлетики Кіровоградської області Геннадію Заболотному подарунок для кіровоградської атлетки, представниці Гайворонської ДЮСШ, учасниці ІІ Юнацьких Олімпійських ігор Яни Качур.
DSCN3889