У Кропивницькому буяла «Квітка України»

8-9 квітня в спортивній залі факультету фізичного виховання державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка проводився Всеукраїнський турнір з гімнастики художньої «Квітка України».
В урочистому відкритті змагань та нагородженні призерів взяли участь: голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, народні депутати України Костянтин Яриніч і Олександр Горбунов, заступник міського голови Наталія Дзюба, начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Сергій Колодяжний, ректор педагогічного університету Олег Семенюк, голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Ул’яна Соколенко, майстер спорту України з гімнастики художньої, переможниця всеукраїнських і міжнародних змагань Катерина Квітка.


У змаганнях брали участь 170 спортсменок з 15 регіонів України у складі 21 команди. Гімнастки змагались в різних категоріях, починаючи з юнацького розряду і закінчуючи майстрами спорту України.
За підсумками турніру золоті медалі завоювали представниці міста Кропивницького: Даша Бурко, Вікторія Черевко, Даша Савенко, Даша Саленко, Марія Павлова, Майя Бережнова, Олександра Ландарь, Єлизавета Азза, Олександра Антонова, Даша Кучеренко, Анна Нестеренко, Валерія Михайленко. Особистим дарунком від Катерини Квітки була нагороджена Єлизавета Савенкова, яка визнана найграціознішою гімнасткою турніру.
Переможці й призери змагань нагороджені дипломами відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, а також медалями та подарунками від організаторів та меценатів турніру.