У Кропивницькому урочисто підняли олімпійський прапор з нагоди відкриття ХХХІІІ Літніх Олімпійських Ігор 2024

Свято олімпійського прапора відбулося на стадіоні факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.
В урочистій церемонії взяли участь: начальник управління молоді та спорту обласної військової адміністрації Андрій Щетина, начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, голова Відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, голова комісії «Осередки НОК України» Володимир Ковальов, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай, в.о. декана стадіоні факультету фізичного виховання Олена Маркова, заслужений тренер України зі скелелазіння, наставник учасника Ігор ХХХІІІ олімпіади в Парижі Ярослава Ткача Микола Побережець, тренери-викладачі та вихованці спортивних шкіл міста, представники міської організації ветеранів фізичної культури та спорту, спортивна громадськість області.
Виступаючі зазначили приємний факт, що серед учасників головного літнього мультиспортивного форуму чотириріччя двоє атлетів представляють Кіровоградську обасть – Олег Дорощук (легка атлетика, стрибки у висоту) та Ярослав Ткач (скелелазіння). Також у складі олімпійської команди України є атлети, які народилися, починали свою спортивну кар’єру та здобували перші успіхи саме на Кіровоградщині, це: вихованка Олександрівської районної ДЮСШ легкоатлетка Тетяна Мельник, яка змагатиметься в естафеті 4х400 м мікс; вихованець кропивницької школи брейкінгу Олег Кузнєцов, відомий як B-boy Kuzya; уродженець с. Назарівка, Бобринецького району Кіровоградської області Ігор Главан, який представлятиме нашу країну в спортивній ходьбі. В складі олімпійської збірної України з футболу, яка вперше в історії завоювала право зіграти на Олімпійських Іграх, є 3 представники ФК «Олександрія» – Георгій Єрмаков, Олександр Мартинюк, Артем Шулянський. Ну і пам’ятаємо, що в складі української команди з гімнастики художньої, яка минулого року на чемпіонаті світу посіла третє місце в групових вправах і завоювала ліцензію на участь в Олімпійських Іграх 2024 року, була вихованка кропивницької міської КДЮСШ № 3 Єлизавета Азза.


На знак підтримки українських олімпійців в Парижі юні спортсмени здійснити символічний забіг територією стадіону з олімпійським прапором та смолоскипом. Олімпійську естафету підхопили уславлені спортсмени Кіровоградщини – заслужений майстер спорту України з велоспорту на треку, срібний призер ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї Олександр Симоненко та майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко, які урочисто підняли олімпійський прапор.

Завершилося спортивне свято яскравим показовим виступом юних художніх гімнасток КДЮСШ № 3 Кропивницької міської ради. Присутні на заході висловили слова підтримки українським олімпійцям, побажали їм вдалих виступів на Іграх ХХХІІІ олімпіади, а також подякували захисникам України за можливість займатися улюбленою справою – готувати спортсменів до виступів на європейських і світових спортивних аренах.