На Кіровоградщині дано старт Олімпійському дню

05 травня в м. Кропивницькому відбувся спортивно-масовий захід Олімпійський день, який став першим із низки запланованих на Кіровоградщині спортивних заходів у рамках відзначення дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету та Всеукраїнського Олімпійського дня.
Традиційно одним із перших до ініціативи НОК України долучилося навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей № 19 – позашкільний центр» обласного центру. З самого ранку на території навчального закладу зібралися учні школи від 1 до 11 класу, батьки, вчителі, шанувальники здорового способу життя, загалом біля 900 осіб. Учасників Олімпійського дня привітали: срібний призер ХХVІІ літніх Олімпійських ігор в Сіднеї, член НОК України Олександр Симоненко та відповідальний секретар відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко.


На початку заходу під час спортивного флешмобу школярі презентували свої фізичні здібності та розім’ялися перед пробіжкою. Потім всі дружно перейшли до розташованого поруч міського дендропарку, де відбувалися оздоровчі забіги. Залежно від віку учасники Олімпійського дня бігли від 50 до 1000 метрів по кільцевій трасі. В багатьох випадках пліч-о-пліч із дітьми легкоатлетичні дистанції долали їх батьки та матері, вчителі школи, які на власному прикладі вирішили продемонструвати, що бути здоровим – це круто, модно і сучасно.

По завершенні забігів кожен учасник Олімпійського дня отримав сертифікат за підписом президента НОК України Сергія Бубки та президента МОК Томаса Баха. Також представники обласного відділення НОК України передали від Національного олімпійського комітету України та Олімпійської академії України навчальному закладу – НВО ЗОШ № 19, який зараховано до мережі шкіл олімпійської освіти, нові видання книг з історії Олімпійських ігор та Олімпійського спорту, літературу на олімпійську тематику.