Олімпійський день по кропивницьки

15 червня в м. Кропивницькому відбувся спортивно-видовищний захід Олімпійський день.
Захід, організований та проведений відділенням Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, за сприяння управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, міського та обласного центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». На урочисте відкриття Олімпійського дня, що проходило на площі перед міською радою, завітали учасники та призери Олімпійських ігор, відомі спортсмени області, тренери-викладачі та вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дитячо-юнацьких клубів, навчальних закладів міста, шанувальники здорового способу життя. Під музику дитячого духового оркестру центру дитячої та юнацької творчості як діти, так і дорослі охоче записувалися до лав учасників масового пробігу.


Учасників спортивного свята привітали: голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, народний депутат України Костянтин Яриніч, а голова відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін зачитав звернення від президента НОК України Сергія Бубки.
З нагоди Олімпійського дня керівники області вручили провідним спортсменам Кіровоградщини спортивний інвентар і сертифікати на придбання спортивного обладнання та екіпірування за кошти обласного бюджету на 700 тис. грн. Очільники міста Кропивницького Андрій Райкович і Андрій Табалов передали два сучасних спортивних велосипеди та набір спортивної стрілецької зброї для міських ДЮСШ.

Гарний настрій учасникам масового зібрання дарували показовими виступами юні таланти обласної Федерації КУНГФУ, вихованці Руслана Біланова.
Потім кращі спортсмени міста: срібний призер ХХVІІ Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї з велоспорту на треку Олександр Симоненко, учасниця ХХІХ Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні, спортивна гімнастка Валентина Голенкова, учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, легкоатлет Дмитро Яковенко, чемпіон Європи з бейсболу Костянтин Бойко, чемпіони України з боксу Юрій Бирзул і Тамерлан Мірашов, чемпіонка України з важкої атлетики Ольга Пікаш і чемпіон України з боротьби дзюдо Вадим Велков урочисто підняли Олімпійський прапор.
Участь у масовому оздоровчому пробізі центральними вулицями міста від площі перед міською радою до парку «Ковалівський» виявили бажання взяти 1115 учасників, це вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, спортсмени-аматори, шанувальники здорового способу життя. Очолили забіг: секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Олександр Грабенко, голова обласного відділення НОК України Олександр Кузьмін, начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Сергій Колодяжний, президент обласної федерації баскетболу і баскетбольного клубу «Золотой Век» Сергій Сухий, стипендіат НОК України Андрій Охватенко.лівський» відбулося вітання і нагородження атлетів: кожен учасник отримав сертифікат за підписом президента НОК України Сергія Бубки та президента МОК Томаса Баха. Найстаршим учасником забігу став 75-річний викладач Центральноукраїнського національного технічного університету Федір Топольний, а наймолодшою – трирічна Поліна Шанцова. Всією родиною бігли Демидови, Сапожники, Репалові та Яніцькі. Всі вони були відзначені спеціальними призами від обласного відділення Національного олімпійського комітету України та спонсорів заходу.
На цьому Олімпійський день не завершився. Всі бажаючі мали змогу переглянути відкриті тренування з важкої атлетики і таеквондо, дізнатися більше про дані види спорту та записатися до спортивних секцій. Для юних учасників у парку проводилися спортивні змагання, конкурси, квести, майстер-класи з боді-арту, ліпки, спортивного туризму тощо. Найбільш креативні діти сконструювали із п’яти тисяч різнокольорових кришечок один із олімпійських символів – Олімпійські кільця. Найактивніші учасники спортивних заходів відзначені сувенірами від організаторів святкового дійства.