Олександрійські школярі взяли участь у проекті обласного відділення НОК «Історично-спортивна Кіровоградщина»

30 травня відділенням Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області проведено захід національно-патріотичного спрямування «Історично-спортивна Кіровоградщина».
Це новий власний проект обласного осередку НОК метою якого є гармонійне поєднання занять спортом, популяризації олімпійських цінностей з культурним і освітнім розвитком дітей, формування в учнівської молоді патріотичних почуттів, любові до рідної землі, культури та історії свого народу, бажання навчатися та досягати спортивних вершин задля піднесення авторитету України.
В рамках заходу на запрошення обласного відділення НОК до м. Кропивницького завітали 33 учні навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. № 19 – дошкільний навчальний заклад «Лісова казка» з міста Олександрії, які беруть активну участь у заходах Національного олімпійського комітету України, які реалізуються обласним осередком. Юних олімпійців зустрічали: відповідальний секретар обласного відділення НОК Вадим Бебко, майстер спорту України міжнародного класу з велоспорту Юрій Симоненко, члени обласного осередку НОК Людмила Стратова і Микола Аношкін. Під час екскурсії обласним центром школярі із Олександрії завітали до Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету де ознайомилися з експонатами музею авіації, здійснили віртуальний політ над містом в салоні інтерактивного літака-музею, відчули себе пілотами за штурвалом авіалайнера Ан-24 та побували на стадіоні «Ікар».


Потім діти відвідали найкращу легкоатлетичну арену України – стадіон «Зірка». Екскурсію головною спортивною ареною Кіровоградщини провів колишній керівник прес-служби ФК «Зірка» Євген Савранський. Школярі дізналися про перший в Україні монумент воїнам-спортсменам, про історію футбольного клубу «Зірка» та відомих футболістів, які в різні часи виступали за дану команду. Їх портрети діти могли побачити на футбольній алеї слави. Діти отримали змогу зайти безпосередньо в чашу стадіону і навіть доторкнутися до футбольного газону, на якому виступає команда української Прем’єр-ліги. Окремо екскурсанти зупинилися біля пам’ятної дошки від Національного олімпійського комітету України керівництву місцевого футбольного клубу, яку відкрив президент НОК України Сергій Назарович Бубка під час візиту на Кіровоградщину в 2015 році.
Після спортивної арени школярі завітали до Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л. Кропивницького, який є першим професійним українським театром. Заслужена артистка України Валентина Литвиненко провела захоплюючу екскурсію головною театральною сценою Кіровоградської області.
Від театру з екскурсоводом діти пройшлися головною пішохідною вулицею обласного центру. Під час прогулянки школярі милувалися вишуканою старовинною архітектурою, пройшлися кварталом парасольок, зупинилися біля пам’ятного знаку першому трамваю міста, який розпочав свій рух 120 років тому 13 липня 1897 року.
На завершення заходу діти відвідали художню галерею «Єлисаветгад» де ознайомилися з творами українських художників другої половини ХХ – початку ХХІ століть.

Потрібно зазначити, що НВК № 19 з міста Олександрії став першим у Кіровоградської області, вихованці якого в 2016 – 2017 роках взяли участь у проведенні всіх модулів проекту НОК України #OlympicLab.
Тож після екскурсії історичними та спортивними пам’ятками обласного центру діти ще раз переконалися, що спорт є важливим чинником досягнення не тільки фізичної, але і духовної досконалості людини.