Під патронатом відділення НОК проведено юнацький баскетбольний турнір

26-28 травня в м. Кропивницькому під патронатом відділення НОК України в Кіровоградській області проходив турнір з баскетболу серед юнаків, присвячений пам’яті Олександра Рітера.
З 1947 по 1967 рік Олександр Володимирович Рітер працював тренером-викладачем з баскетболу в спортивних школах Кіровоградщини. За двадцять років тренерської роботи ним були підготовлені: Заслужений майстер спорту, член збірної СРСР Валентина Назаренко-Кулам, кандидат до збірної СРСР Ігор Биков, гравці баскетбольного клубу «Будівельник» (м. Київ) Анатолій Шалогов та Алік Глейзер, майстер спорту СРСР Володимир Новиченко, члени збірної України серед дівчат Тая Коноваленко і Марія Дуванська, сотні спортсменів-розрядників з баскетболу.
Під час урочистого відкриття турнір юних спортсменів привітали: Віце-президент федерації баскетболу Кіровоградської області Людмила Сиділо та головний спеціаліст обласного осередку НОК України Микола Аношкін.


Цього року в спортивних змаганнях пам’яті видатного тренера взяли участь 9 команд із Кропивницького, Черкас, Південноукраїнська та Знам’янки. Серед юнаків 2007 – 2008 років народження перемогу святкували господарі, юні баскетболісти міської КДЮСШ № 4, яких тренує Андрій Бабенко. У змаганні юнаків 2003 – 2004 років народження перемогла команда з м. Черкас «Черкаські мавпи».
Переможці й призери змагань нагороджені дипломами і медалями від обласного відділення НОК України та кубками від обласної федерації баскетболу. Також команди учасниці турніру отримали олімпійську літературу від Національного олімпійського комітету України.