Кропивницький півмарафон пройшов за сприяння обласного відділення НОК

20 травня в м. Кропивницькому відбувся відкритий міський півмарафон «Kropyvnytskyi Half Marathon-2017».
Масштабний захід проведено за сприяння відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області та обласної федерації легкої атлетики. Проект розрахований як на професійних легкоатлетів так і на бігунів-аматорів різного віку. Його мета – популяризація обласного центру Кіровоградщини як міста активних і здорових людей.
Програма спортивного свята включала забіги на 21 км, 10 км, 5км і коло здоров’я 2,8 км, а також дитячі старти на 100, 500, 1000 м. Перед стартом всі присутні виконали масову розминку-руханку.
На старт легкоатлетичних забігів вийшли близько 200 містян та гостей із Києва, Кременчука, Горішніх Плавнів та інших міст України, серед яких були біля 50 дітей. Загалом свято спорту зібрало біля 500 шанувальників здорового способу життя.
Поки учасники перегонів долали обрані дистанції, їх вболівальники мали змогу взяти участь у майстер-класах із самооборони, рукопашного бою, йоги, слеклайну, баланс-борду. Також проводився конкурс на визначення найактивнішої групи підтримки.


Переможцями перегонів стали: на півмарафонській дистанції Віктор Синчишин і Тетяна Король, у забігу на 10 км Сергій Кушнір та Віта Осьмачко, на 5 кілометровій дистанції Андрій Єрьоменко та Світлана Притуленко.
Переможці та призери змагань нагороджені медалями та призами від обласного відділення НОК України, дипломами від обласної федерації легкої атлетики, а всі учасники забігів отримали сертифікати від Національного олімпійського комітету України.