Спортивна громадськість Кропивницького відзначила День фізичної культури і спорту України

dscn72899 вересня в парку культури та відпочинку «Ковалівський» обласного центру з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України відбувся урочистий мітинг зі спортивною громадськістю міста.
У заході взяли участь: заступник голови – керівник апарату Кіровоградської обласної державної адміністрації Світлана Лобанова, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Дзюба, заступник начальника управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Сергій Колодяжний, представники відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, члени міської організації ветеранів фізичної культури, спорту та війни, тренери та учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивна громадськість міста, загалом близько 500 осіб. Перед початком заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять наших воїнів-спортсменів та захисників, які загинули, боронячи кордони на сході України, а кращим спортсменам було надано право покласти корзину з квітами до пам’ятника воїнам-спортсменам та стадіоні «Зірка».

Потім почесні гості привітали з професійним святом і нагородили кращих представників спортивної галузі міста. Кращі спортсмени і тренери, ветерани спорту були нагороджені відзнаками обласної державної адміністрації, обласної ради, управління молоді та спорту облдержадміністрації, міської ради та виконавчого комітету, обласного відділення НОК України. Спортсменам були вручені посвідчення Майстрів спорту України.

По завершенні мітингу його організатори провели для дітей та молоді спортивно-масові заходи. У їхню програму входили змагання з шахів, шашок, дартсу, фрізбі, обертання обруча, хокею на столі, жонглювання м’ячем, спортивного туризму та пожежно-прикладного спорту. А обласна бібліотека для юнацтва розгорнула в парку книжкову виставку «Швидше, вище, сильніше», яка розповідала про фізичну культуру, різні види спорту та історію Олімпійських ігор. Також на згадку про захід усі бажаючі отримали спортивний арт-розпис на тілі.

Переможці й призери змагань нагороджені дипломами відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, а також отримали подарунки від управління молоді та спорту обласної державної адміністрації та обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».