У м. Помічна відкрито новий баскетбольний майданчик

DSCN65667 серпня в м. Помічна Кіровоградської області відбулося урочисте відкриття нового баскетбольного майданчика.
Спортивне обладнання для майданчика надане безкоштовно Федерацією баскетболу України в рамках власної програми популяризації баскетболу та заохочення громадян до здорового способу життя. Помічнянці стали переможцями конкурсу завдяки ініціативі громадської організації «Баскетбольний клуб Орли», яку очолює вчитель фізичного виховання міської ЗОШ № 3 Фідальго Поррата Аріель, та сприянню місцевої влади.
Не залишилося осторонь цієї події й обласне відділення НОК України. Помічнянська ЗОШ № 3 є активним партнером відділення НОК України в Кіровоградській області. Минулого року в навчальному закладі проведено заходи Національного олімпійського комітету «DO like OLIMPIANS», «Олімпійська книга», «Олімпійський куточок». За активний розвиток фізичної культури та спорту подано клопотання долучити ЗОШ № 3 до мережі шкіл олімпійської освіти.
Під час урочистого відкриття баскетбольного майданчика помічнянських шанувальників спорту привітали: міський голова Микола Антошик, головний спеціаліст обласного осередку НОК Микола Аношкін та голова громадської організації «Баскетбольний клуб Орли» Фідальго Поррата Аріель. Почесні гості перерізали стрічку перед входом на майданчик та виконали перші кидки м’яча в баскетбольний кошик, а Микола Аношкін передав від обласного відділення НОК місцевим спортсменам баскетбольні м’ячі.

По завершенні урочистостей відбувся турнір з баскетболу (3×3), а також конкурси на влучність виконання штрафних кидків та кидків з далекої відстані. У змаганнях взяли участь 11 колективів.
Серед чоловіків перемогла команда «Ветеран», за яку виступали: Володимир Рубан, Дмитро Фідальго, Олександр Карабан, Іван Михальченко. У турнірі жіночих команд перше місце посіла команда БК «Орли» у складі: Оксани Негерової, Валерії Лиходіт, Анастасії Кравцової.
У конкурсі штрафних кидків найкращий результат продемонстрували: Дмитро Мельник, Сергій Данов, Єлизавета Камінська і Катерина Косаченко. А найкращими баскетбольними снайперами з далекої відстані стали: Дмитро Зеленський, Дмитро Янчук, Оксана Негерова.

Переможці та призери змагань нагороджені дипломами і медалями обласного відділення НОК України, номінанти у спортивних конкурсах отримали олімпійські футболки, а всі учасники спортивного свята отримали сувеніри від обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».