Близько тисячі мешканців м. Кіровограда взяли участь у Всеукраїнському Олімпійському дні

IMG_048723 червня в м. Кіровограді відбувся спортивно-видовищний захід Олімпійський день. Захід, організований та проведений відділенням Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, за сприяння управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, міського та обласного центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і був присвячений Дню створення Міжнародного олімпійського комітету, який традиційно відзначається 23 червня, та XXXI Літнім Олімпійським іграм, які проходитимуть з 5 по 21 серпня 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія).
Розпочалося спортивне свято на площі перед приміщенням Кіровоградської міської ради. Шанувальників здорового способу життя привітали: перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко, міський голова м. Кіровограда Андрій Райкович, а голова відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін зачитав звернення від президента НОК України Сергія Бубки.

З нагоди Олімпійського дня міський голова вручив Подяки міської ради та виконавчого комітету тренеру-викладачу з шахів КДЮСШ № 1 Георгію Дубівці та дворазовому срібному призеру чемпіонату Європи з гирьового спорту серед юніорів Геннадію Тимофеєву.

Потім кращі спортсмени міста: срібний призер Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї з велоспорту на треку Олександр Симоненко, учасниця Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні, спортивна гімнастка Валентина Голенкова та легкоатлет Дмитро Яковенко, який завоював право виступати на Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Разом із чемпіоном України з дзюдо 2016 року серед юніорів Вадимом Велковим урочисто підняли Олімпійський прапор.

Перед початком оздоровчого пробігу його учасники в рамках Всеукраїнського проекту НОК України «DO like OLIMPIANS» виконали олімпійську розминку, яку провела майстер спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор Валентина Голенкова.

Участь у масовому оздоровчому пробізі від площі перед міською радою до парку «Ковалівський» виявили бажання взяти близько 1000 учасників, це вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, спортсмени-аматори, шанувальники здорового способу життя. Очолили забіг: заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Сергій Колодяжний, голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, стипендіат НОК України Андрій Охватенко, відомі спортсмени Кіровоградщини.

По завершенні забігу в парку культури та відпочинку «Ковалівський» відбулося вітання і нагородження атлетів: кожен учасник отримав сертифікат за підписом президента НОК України Сергія Бубки та президента МОК Томаса Баха. Наймолодшими учасниками забігу стали чотирирічний Тимофій Коваленко та п’ятирічні атлети Іван Балюк і Анна Сапожник. Найстаршому учаснику пробігу Федору Топольному виповнилося 74 роки. Всі вони, як і спортивні сім’ї були відзначені спеціальними призами від обласного відділення Національного олімпійського комітету України.
Відпочивши та попивши в холодку води, яку завбачливо підготували організатори спортивного свята, кожен бажаючий зміг взяти участь у спортивних конкурсах та змаганнях, відповісти на запитання спортивної вікторини. Також проводилися майстер-класи, конкурс малюнку на спортивну тематику на асфальті та на папері, боді-арт на спортивну тематику, показві виступи зі спортивного туризму.

Найактивніші учасники відзначені дипломами та сувенірами від організаторів заходу.DSCN2497