Зі студентами факультету фізичного виховання проведено конкурс «Знавець олімпійського спорту» на англійській мові

DSCN4465Вперше на Кіровоградщині в рамках оголошеного Президентом України року англійської мови в Україні та з нагоди XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року, на кафедрі іноземних мов факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, за сприяння відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області та обласного відділення Олімпійської академії України проводився конкурс «Знавець олімпійського спорту» на англійській мові, в якому взяли участь 18 кращих студентів ВУЗу.
Учасників конкурсу привітали: декан факультету, завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання Анатолій Турчак, заступник декана з навчально-методичної роботи, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Ольга Шевченко, завідуючий кафедрою теорії та методики олімпійського професійного спорту Сергій Бондаренко, відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай.

На захід було запрошено колишню стипендіатку НОК України, а нині кращу студентку факультету фізичного виховання, майстра спорту України міжнародного класу зі спортивної гімнастики, учасницю літніх Олімпійських ігор у Пекіні 2008 року Валентину Голенкову.
Валентина привітала спортивних ерудитів і на власному прикладі розповіла студентам як завдяки наполегливості та виснажливим щоденним тренуванням можна досягнути значних спортивних результатів. Відома кіровоградська спортсменка продемонструвала відеоролик зі своїх виступів на змаганнях найвищого ґатунку та відповіла на запитання учасників заходу.

Доцент кафедри лінгводидактики та іноземних мов, кандидат педагогічних наук Олександр Лабенко підготував для учасників конкурсу 25 варіантів білетів із запитанням на Олімпійську тематику, забезпечивши індивідуальне завдання для кожного конкурсанта.
24 травня під час урочистого зібрання викладачів та студентів факультету відбулося підведення підсумків і визначення переможців конкурсу англійською мовою «Знавець Олімпійського спорту». Найкращі знання з олімпійського спорту та володіння іноземною мовою продемонстрував Костянтин Самоїл. Почесне друге місце посів Максим Довженко. Третім став Захар Патлатий. Також високий рівень знань продемонстрували: Юлія Осадча, Владислав Сцепінський, Василь Ляшенко. Переможці інтелектуальних змагань візьмуть участь у всеукраїнському конкурсі «Знавець олімпійського спорту» серед студентів, який відбудеться наприкінці року.
Переможці й призери конкурсу нагороджені дипломами Національного олімпійського комітету України, а також отримали від обласного відділення НОК України книги з історії олімпійського спорту на англійській мові для якісної підготовки до всеукраїнських змагань спортивних ерудитів.