Під патронатом обласного відділення НОК України відбувся легкоатлетичний турнір, пам’яті Валерія Верхоланцева

DSCN152428 лютого в кіровоградській ОСДЮСШОР № 2 відбувся чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків і дівчат, присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу Верхоланцева Валерія Олександровича.
В турнірі, проведеному під патронатом обласного відділення НОК України взяли участь 150 юних атлетів 2001 року народження і молодших. Донька Валерія Олександровича Світлана Верхоланцева розповіла учасникам змагань про славний бойовий та життєвий шлях свого батька. Валерій Верхоланцев народився в Пермській області. Закінчивши у 1940 році військове авіаційне училище, був направлений продовжувати військову службу в Кіровограді. В роки Великої Вітчизняної війни Валерій Олександрович захищаючи наші землі від фашистських загарбників здійснив 198 бойових вильотів, під час яких знищив 30 танків та 160 автомашин. За відважні дії йому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Після демобілізації Валерій Олександрович повернувся до Кіровограда, де протягом багатьох років був активістом спортивного руху: працював вчителем фізкультури, входив до складу місцевої організації ветеранів спорту та війни, проводив виховну роботу з учнями та студентами навчальних закладів області, розповідав їм про спортивні досягнення Кіровоградщини, заохочував молодь до занять спортом. У 2001 році зупинилося серце Валерія Олександровича. 2005 роу ОСДЮШОР-2, де щороку проводяться дані змагання, було присвоєно звання імені Героя Радянського Союзу Валерія Олександровича Верхоланцева.

Щодо самих змагань, то легкоатлети змагалися у бігу на різні дистанції, стрибках у довжину, висоту і в потрійному стрибку. Досить вдало виступили вихованці міської комплексної ДЮСШ № 2. Вихованці даної спортивної школи завоювали 5 нагород, зокрема переможцями змагань стали Вадим Діжков (біг 800 м) і Анастасія Машнегуца (стрибки у висоту). Олександр Васін став срібним призером у бігові на 400 м. Бронзові нагороди вибороли Богдан Кучер (біг на 60 м з бар’єрами) й Аліна Ноговіцина (стрибки у висоту).
Переможці й призери змагань нагороджені медалями від відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області та дипломами управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації.