В обласному центрі урочисто відкрили кімнату спортивно-патріотичного виховання

DSC_092419 лютого в загальноосвітньому навчальному закладі № 20 міста Кіровограда в рамках Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» урочисто відкрито кімнату спортивно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Даний проект реалізовано за ініціативи дирекції навчального закладу та за сприяння обласного відділення НОК України. Почесне право першими оглянути експозицію кімнати отримали: відповідальний секретар відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, член виконкому обласного осередку НОК Олександр Куценко, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай, директор міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Микола Аношкін.
Представники Кіровоградського обласного відділення НОК України передали до «Олімпійського куточка» в кімнаті спортивно-патріотичного виховання книги з історії Олімпійських ігор та Олімпійського спорту, часописи про кращих українських спортсменів і тренерів та іншу літературу на олімпійську тематику.

У свою чергу директор навчального закладу Світлана Колосова та вчитель фізичного виховання, справжній фанат своєї справи, ідейний натхенник проекту Сергій Граждан ознайомили почесних гостей із експонатами кімнати. Особливий інтерес викликав стенд «Олімпійське сузір’я України», на якому розміщена детальна інформація щодо участі українських спортсменів в Олімпійських іграх сучасності, а також розділ експозиції, де під олімпійським гаслом «Швидше, вище, сильніше» знаходиться інформація про відомих українських спортсменів – випускників навчального закладу, кращих учнів-спортсменів, шкільні спортивні рекорди та розміщено спортивні нагороди, завойовані учнями школи на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

А пишатися педагогічному колективу школи є чим. Випускниками загальноосвітнього навчального закладу № 20 є: Заслужений майстер спорту України з футбол, воротар національної збірної України, володар Кубка УЄФА Андрій П’ятов, майстер спорту України з легкої атлетики, член збірної України Денис Тесленко. У лютому 2016 року учень школи Вадим Велков переміг на чемпіонаті України з дзюдо серед юнаків. Навчальний заклад є переможцем міської спартакіади серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів у 2014 та 2015 роках. Тож є підстави сподіватися, що кожного року експозиція спортивної кімнати поповнюватиметься новими експонатами.