З нагоди 25-річчя заснування НОК України проведено «круглий стіл» з регіональними спортивними федераціями

DSCN983622 грудня з нагоди відзначення 25-річчя заснування Національного олімпійського комітету України в кіровоградській СДЮСШОР «Надія» обласним відділенням НОК України спільно з управління молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації проведено «круглий стіл» з регіональними спортивними федераціями.
У заході взяли участь: голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, актив та члени виконавчого комітету обласного осередку НОК, заступник начальника управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Сергій Колодяжний, керівники регіональних спортивних федерацій.

На початку зустрічі Олександр Кузьмін привітав присутніх із 25-річчям Національного олімпійського комітету України та прозвітував про роботу відділення у 2015 році. На згадку про пам’ятну дату в житті українського спорту учасники зібрання отримали сувеніри від обласного відділення НОК України.
Потім заступник начальника управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко розповіла про державний експеримент щодо залучення національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації та проведення спортивних заходів.
Керівники та заступники голів обласних федерацій: Віктор Безсмертний (футбол), Ольга Шевченко (художня гімнастика), Людмила Сіділо (баскетбол), Сергій Нечмоня (дзюдо), Юрій Симоненко (велоспорт), Олег Бойко (бейсбол), Володимир Абраменко (легка атлетика), Світлана Куценко (спортивна гімнастика), Ігор Зюнзя (таеквон-до ІТФ) поділилися з колегами своїм досвідом, напрацюваннями та розповіли про проблемні питання щодо роботи спортивної федерації в сучасних умовах, співпрацю з органами державної влади та відділенням НОК України.

За результатами роботи «круглого столу», з метою колегіального вирішення нагальних питань розвитку фізичної культури та спорту в регіоні вирішено ініціювати створення обласної ради федерацій за участі представників органів державної влади, місцевого самоврядування та обласного відділення НОК України.