У Новоукраїнці день міста відзначили фізкультурно-спортивним святом

212 вересня на центральному стадіоні «Колос» міста Новоукраїнка Кіровоградської області відбулося районне фізкультурно-спортивне свято для учнівської молоді, присвячене 246-й річниці заснування міста та Дню фізичної культури і спорту України.

Організатори свята – відділ молоді та спорту райдержадміністрації, Новоукраїнська районна дитячо-юнацька спортивна школа та відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області.
Під час урочистого відкриття свята з вітальними словами перед юними спортсменами виступили: міський голова О.Корінний, майстер спорту СРСР А.Масол, головний спеціаліст обласного осередку НОК України М.Аношкін. Далі відбулося нагородження кращих працівників фізичної культури і спорту району грамотами та подарунками райдержадміністрації.

Спортивна частина свята включала в себе змагання з футболу, баскетболу, греко-римської боротьби, легкої атлетики та настільного тенісу, які зібрали понад 150 спортсменів.
Після підведення підсумків змагань призові місця розподілилися в такому порядку. У футбольному турнірі перемогу завоювала збірна команда загальноосвітніх шкіл №6 та №3 м. Новоукраїнка. У змаганнях з баскетболу не було рівних команді Помічняньської ЗОШ № 3. Серед легкоатлетів переможцями стали О.Хруст (100 м) та Д.Козловська (60 м). У змаганні з настільного тенісу серед юнаків переміг Артем Яковенко, а серед дівчат перше місце посіла Анна Ящишина.
Найбільш представницьким виявився турнір із греко-римської боротьби, в якому взяли участь понад 50 спортсменів з Кіровограда, Новомиргорода та Новоукраїнки. Перемогу в різних вікових та вагових категоріях святкували: В.Самсоненко, В.Плетнєв (м. Новоукраїнка), В.Сущенко, В. Цирульник (м. Новомиргород), Л.Стельцов, І.Грузін, О.Лущенко, О.Кац, А.Рябов, В.Тимошенко, В.Єсман, П.Романенко, О.Ткаліч, Б.Гончаров (м. Кіровоград).
Настрій на змаганнях панував святковий. Вболівальники на трибунах дружньо нагороджували гучними оплесками спортсменів та щиро раділи перемогам своїх земляків-новоукраїнців. Серед чисельних глядачів було чимало батьків-учасників змагань, які не приховували гордість за своїх дітей.
Переможці та призери змагань нагороджені грамотами відділу молоді та спорту Новоукраїнської райдержадміністрації, а також отримали спортивні подарунки від обласного відділення НОК України.