У КІРОВОГРАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ
ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

мітинг та заходи (14)З нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України в парку культури та відпочинку «Ковалівський» міста Кіровограда відбувся урочистий мітинг зі спортивною громадськістю міста.


У заході взяли участь: голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський, заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Віта Атаманчук, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, заступник міського голови Сергій Колодяжний, заступник начальника управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Олександр Куценко, члени міської організації ветеранів фізичної культури, спорту та війни, тренери та учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, спортивна громадськість, загалом близько 1000 осіб.
Перед початком заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять наших воїнів-спортсменів та захисників, які загинули, боронячи кордони на сході України, а кращим спортсменам було надано право покласти корзину з квітами до розташованого на стадіоні «Зірка» пам’ятника воїнам-спортсменам, загиблим у 1941 – 1945 роках.
Потім почесні гості привітали з професійним святом і нагородили кращих представників спортивної галузі міста. Так, відомий кіровоградський тренер, президент Федерації Традиційного Карате-До України Володимир Савченко отримав посвідчення та нагрудний знак «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Спортсмени і тренери, ветерани спорту були нагороджені відзнаками обласної державної адміністрації, обласної ради, управління молоді та спорту облдержадміністрації, Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету, обласного відділення НОК України. П’ятьом спортсменам були вручені посвідчення Майстрів спорту України. У свою чергу юні спортсмени привітали ветеранів спорту квітами.

По завершенні мітингу його організатори провели для дітей та молоді спортивно-масові заходи. У їхню програму входили змагання з шахів, шашок, дартсу, фрізбі, стрибків на скакалці, настільного тенісу, настільного хокею, обертання обруча, ударів по воротах, жонглювання м’ячем, ходьбі на ходулях. А обласна бібліотека для юнацтва ім. О. М. Бойченка розгорнула в парку книжкову виставку «Швидше, вище, сильніше», яка розповідала про фізичну культуру, різні види спорту та історію Олімпійських ігор. Юні спортсмени могли взяти участь в інтелектуальних вікторинах та цікавих спортивних конкурсах. Також на згадку про захід усі бажаючі отримали спортивний арт-розпис на тілі.

Переможці й призери змагань нагороджені дипломами відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, а також отримали подарунки від управління молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», обласного відділення Національного олімпійського комітету України.