“ПЕРШИЙ КРОК ДО СПОРТУ” ДІТЕЙ
З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

12 З 4 по 10 серпня в м. Кіровограді було організовано оздоровчий табір для дітей з особливими потребами та їх батьків «Джерельце надії». У рамках роботи оздоровчого табору проведено спортивно-розважальний захід для дітей з обмеженими фізичними можливостями «Перший крок до спорту».
Благодійна акція відбулася завдяки співпраці Свято-Успенського духовно-просвітницького центру, відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, обласної організації матерів дітей-інвалідів «Серце матері», об’єднання батьків дітей-інвалідів, обласного осередку Союзу гирьового спорту України, обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» та місцевих меценатів.
Перед початком спортивного свята його учасників привітали: заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру ієрей Іоанн Шемедюк, відповідальний секретар відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, головний спеціаліст відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Вадим Бебко, стипендіатка НОК України, чемпіонка Європи та світу з тхеквондо, учасниця І Європейських ігор Тетяна Тетеревятникова, голова обласного осередку Союзу гирьового спорту України Володимир Зайченко, голова обласної організації матерів дітей-інвалідів «Серце матері» Людмила Шукрута.
Перед початком змагань учасники спортивного свята представили свої команди «Бджілки» та «Хоробрі серця», презентували емблему, назву і девіз команди. А далі більше двох годин юні спортсмени-початківці демонстрували вправність і спритність, а головне велику силу волі у цікавих різноманітних спортивних конкурсах.

У перервах між конкурсами для учасників та гостей спортивного свята унікальні вправи демонстрував тренер-викладач відділення гирьового спорту міської КДЮСШ № 1, чемпіон України, Європи та світу Сергій Шевченко.

По завершенні спортивних змагань всі учасники, організатори заходу і волонтери були нагороджені дипломами та спортивними призами від обласного відділення НОК України, а діти з наймолодшої команди-учасниці отримали канцтовари й іграшки від обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості», яку очолює Ельміра Небесна.

А головне, що кожна особлива дитина змогла провести веселий, яскравий, наповненим прекрасними враженнями, спілкуванням із однолітками та знайомством із новими людьми день.