Мультимарафон Кіровоградщиною «Диким степом»

DSC_065730 травня на Кіровоградщині Центром громадських ініціатив «Сова» за сприяння відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області проведено мультимарафон «Диким степом».

Дана спортивно-патріотична ініціатива, покликана черговий раз привернути увагу громадськості, особливо молоді, до проблем здорового способу життя. У фокусі проекту – необхідність формування у людей активної життєвої позиції та культури ефективного та свідомого ставлення до свого здоров’я, як невід’ємного атрибуту сучасного європейського українця. Також організатори присвятили цей забіг світлій пам’яті спецпризначенців Євгенія Подолянчука та Сергія Гришина – воїнів, прекрасних чоловіків, які віддали своє життя за Україну.
Маршрут пробігу пролягав від крайньої північної точки Кіровоградщини (на межі із Черкащиною) до крайньої південної точки (на межі із Миколаївщиною) по лінії міста Кіровограда. До марафону долучилися 7 бігунів-аматорів та професіоналів. Кожен долав відстань 21,1 км, що дорівнює олімпійській напівмарафонській дистанції, на фініші свого відрізку передаючи естафету наступному учаснику та отримуючи медаль від обласного відділення НОК України.
Протягом 13 годин світлового дня спортсмени загалом подолали близько 150 км. Разом з марафонцями теренами Кіровоградської області подорожував і олімпійський стяг, який передавали від одного учасника до наступного.


2 червня відбулася прес-конференція, на якій організатори акції підвели підсумки проведеній роботі. Спортсмени-аматори Сергій Ткаченко та Юрій Козачинський наголосили, що подібні марафони стануть традиційними для Кіровоградщини.
Відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко та головний спеціаліст Людмила Стратова подарували учасникам мультимарафону видання “Олімпійське сузір’я України”, авторами якого є Сергій Бубка та Марія Булатова. У свою чергу організатори пробігу вручили відділенню НОК України Подяку за партнерську допомогу в організації та проведенні заходу.